Ventopuro – Cabernet Sauvignon Single Vineyard – Chili

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Ventopuro – Cabernet Sauvignon Single Vineyard – Chili

9,95

Een paarsrode kleur, gemaakt van de Cabernet Sauvignon in het mooie Chili.

Na de vermentatie ondergaat 50% van de cuvée nog 6 maanden houtrijping. De geur is intens dankzij aroma’s van rood fruit met peper en cassis. Stevige structuur, ronde tannines met vanille en zwaar getoaste tonen.

SKU: ART01402 Categorie:

Beschrijving

De familie Matetic heeft zijn wortels in Kroatie maar emigreerde in 1892 naar Chili en vestigde zich in het zuidelijk gelegen Patagonië. In 1999 besluit de familie een wijnbedrijf te starten. Na een gedegen onderzoek belandde de familie in de Rosario Vallei en kosten noch moeite werden gespaard om hier een ultramodern wijnbedrijf op te bouwen. Buiten de wijngaarden in deze vallei bezit de familie ook wijngaarden in San Antonio Valley en Casablanca Valley. Al vanaf het begin worden de druiven geteeld op biologische-bio dynamische wijze, dit resulteert in een indrukwekkend gamma aan natuurvriendelijke wijnen.
Met Ventopuro blaast er een nieuwe frisse wind door de Chileense wijnbouw. Onder deze naam wordt een volgende stap gezet naar CO2 neutrale productieproces. In diverse projecten worden maatregelen getroffen om de uitstoot te verminderen, onder andere plastic wordt gerecycled en inheemse boomsoorten worden in stand gehouden door te zorgen voor nieuwe aanplant.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

VentopuroCabernetSauvignon
Ventopuro – Cabernet Sauvignon Single Vineyard – Chili
9,95