Haras de Pirque by Antinori – Albis BIO – Chili

Haras de Pirque by Antinori – Albis BIO – Chili

49,95

Krachtig rood met 81% Cabernet Sauvignon en 19% Carmenere uit Chili! Door een wijnhuis bij de welbekende Antinori.

Een dieprode wijn met in de neus tonen van munt, donkere chocolade en tabak, welke worden aangevuld met typische aroma’s van de Maipo Andes-vallei: kruiden en grafiet. De smaak is zacht, elegant en geconcentreerd, waarin aardse tonen en zwart fruit naar voren komen. Een lange, kruidige afdronk vol donker fruit.

SKU: ART01659 Categorie:

Beschrijving

Albis is de “Iconico” wjin van Haras de Pirque. Alleen in de beste vintagejaren wordt de wijn geproduceerd, in maximaal 10.000 – 20.000 flessen per oogstjaar. Albis was de reden voor Antinori om te starten in Chili, vanwege de uitmuntende kwaliteit van de wijn in het Zuid-Amerikaanse land.

“Albis” is een eerbetoon aan de oudste dochter van de familie Antinori; Albiera. Het betekent “the light of the new day”, de vereniging van de Nieuwe Wereld en Oude Wereld in één wijn, met als doel een iconische wijn te creëren. Ook het etiket bevat veel symboliek; de cirkels staat voor twee werelden die samen blenden in één fles. Een blend tussen Chili een Italië, een blend van verschillende families met één gedeelde passie: het produceren van fantastische wijnen.

Haras de Pirque is eigendom van de befaamde Italiaanse wijnfamilie Antinori en ligt 30 km ten zuiden van Santiago in een van de meest prestigieuze gebieden van de Maipo-vallei. Het is gelegen aan de voet van de Cordillera de Los Andes, bekend vanwege zijn unieke geografische en klimatologische omstandigheden.

In 2006 begon het wijnhuis met de ontwikkeling van biologische wijnen. Sinds 2016 zijn de rode wijnen biologisch gecertificeerd door het CERES-instituut. Dat betekent dat er alleen milieuvriendelijke producten worden gebruikt in het productieproces van de rode wijnen. Daarnaast houdt het wijnhuis zich voortdurend bezig met projecten gericht op duurzame en verantwoorde productie.

 

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

HarasDePirqueAlbis
Haras de Pirque by Antinori – Albis BIO – Chili
49,95