Sichel – Sauternes – Dessertwijn

, , ,

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif: , ,

Sichel – Sauternes – Dessertwijn

18,95

Zuid-oosterlijk van Bordeaux ligt Sauternes, waar de bekende dessertwijn vandaan komt gemaakt van de Sémillion met aanvulling van de Sauvignon en Muscadelle.

Na meerdere handmatige oogsten om de druiven met de juiste rijpheid en Botrytis niveau te verkrijgen worden ze vergist op rvs tanks. Tijdens deze fermentatie mag de temperatuur niet boven de 22 graden stijgen. Zodra het gewenste suikerniveau is bereikt wordt de tank terug gekoeld hierdoor stopt het fermentatie proces. Waarna de wijn voor 10 maanden rijpt op eikenhouten fusten.

SKU: ART00169 Categorie:

Beschrijving

Het wijngebied van Sauternes ligt ongeveer 40km zuidoostelijk van Bordeaux, tussen de Garonne en het Landen bos in het zuiden. Het landschap is heuvelachtig. De diversiteit van de (onder)grond geeft een bijzonder karakter aan de wijn. De heuveltoppen bestaan uit kiezelachtige aarde, beneden aan de heuvels ligt er kiezelsteen en zand. De kleiige ondergrond bevat soms lagen van ijzer. Het microklimaat van de Sauternes begunstigt de ontwikkeling van Botrytis in september en oktober, dankzij de ochtendmist in de Ciron vallei en de warme, zonnige dagen.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

SichelSauternes
Sichel – Sauternes – Dessertwijn
18,95