Dautel Chardonnay -S- Wurtemberg – Duitsland

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Dautel Chardonnay -S- Wurtemberg – Duitsland

32,95

Een volle wijn gemaakt van de druif die hand in hand gaat met houtopvoeding: Chardonnay! Van wijnhuis Dautel in Würtemberg.

Filmende wijn met aroma’s van vanille, ananas en met een fijne mineraliteit.

Spanning en fraicheur bieden tegenwicht aan de volle body. Een klassebak van jewelste die je best nog enkele jaren laat rusten

Uitverkocht

SKU: ART90022 Categorie:

Beschrijving

Een wijndomein dat 500 jaar bestaat en zich meerdere malen heeft heruitgevonden zonder haar roots te vergeten. In Württemberg en bij uitbreiding in Duitsland is het één van de toonaangevende domeinen en na het proeven van de wijnen waren we helemaal weggeblazen.
Vanaf de late jaren 70 begon Ernst Dautel met het verbouwen van zijn wijngaarden in het hart van het Duitse Württemberg. Dit nadat hij de kunst van het wijnmaken uitvoerig had bestudeerd in Italië en Frankrijk. Die knowhow komt goed van pas, aangezien het geologisch complexe Keuper-landschap waarin zich de wijngaarden bevinden.
Sinds 2012 staat zijn zoon Christian aan het roer, met dezelfde ambitie: complexe wijnen maken die elegant en verfijnd zijn. Met als basis de regionale rassen Riesling, Pinot Noir en Lemberger. Christian zelf besloot ook eerst de wijde wijnwereld te verkennen vooraleer hij die stap zette: na het voltooien van zijn wijnbouwstudies deed hij ervaring op in onder meer de Verenigde Staten, Oostenrijk en Frankrijk.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.