Régis de Vallière – Côte de Beaune Villages – Bourgogne

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Régis de Vallière – Côte de Beaune Villages – Bourgogne

41,95

Pinot Noir op zijn best, door Régis de Vallière.

Een diepe robijnrode tot paarse kleur. Delicaat rood fruit, humus, vochtige aarde, kreupelhout en paddenstoel. De tannines, ondersteund door een goede zuurgraad, verhogen de aantrekkelijkheid ervan. Het is krachtig maar ingetogen en altijd smaakvol.

SKU: ART01648 Categorie:

Beschrijving

De Côte de Beaune dateert uit het Boven-Jura (135 miljoen jaar voor Christus) en is iets jonger dan de Côte de Nuits. De hellingen zijn zachter en gevarieerder. Deze gecontroleerde appellatie dateert uit 1937 en is van toepassing op rode Pinot Noir-wijnen die in 14 dorpen van de Côte de Beaune worden geteeld. De rode wijnen van deze gemeenten mogen worden verkocht: (1) onder de naam van het betrokken dorp, (2) onder de naam van het dorp gevolgd door de woorden CÔTE DE BEAUNE, (3) onder de benaming CÔTE DE BEAUNE-VILLAGES.
De volgende appellaties van Côte de Beaune zijn uitgesloten van deze regeling: ALOXE-CORTON, BEAUNE, POMMARD en VOLNAY. Het mengen van wijnen uit meer dan één gemeente is toegestaan ​​in deze appellatie.
De terroirs die deze appellatie voortbrengen, zijn dezelfde als die van de 14 afzonderlijke appellaties waaruit ze is samengesteld. Bodems variëren met de hoogte. Op de helling is er een ondiepe bedekking van bruine kalksteengrond. Halverwege de helling is er rode grint. Daaronder is er oolitische ijzersteen en gele kalksteen. Aan de zuidkant wisselen mergel en kalksteen elkaar af met hier en daar kleiachtige of zandgronden. Blootstellingen, pal zuid of zuid-oost.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

RégisdeVallièreCôtedeBeauneVillages
Régis de Vallière – Côte de Beaune Villages – Bourgogne
41,95