Eò Adonis – Montepulciano d’Abruzzo Riserva DOC

, , ,

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Eò Adonis – Montepulciano d’Abruzzo Riserva DOC

31,25

Vol en krachtige rode wijn van Eò, uit Abruzzen van 100% Montepulciano.

De topwijn van EO is de Adonis. De druiventrossen van deze wijnen worden na rijping afgebonden maar blijven nog enkele weken aan de wijnrank hangen. Doordat ze geen voeding meer krijgen drogen de druiven aan de stokken waardoor er een voller concentratie ontstaat. Na vergisting krijgt de wijn een houtrijping op 100% nieuw barrique voor 24 maanden.

Diep granaatrood. Aroma’s van karamel, koffie, leer en tabak. Vol en krachtig met stevige tannine en smaken van zwart fruit en jeneverbes.Doordat de druiventrossen worden afgebonden, zorgt dit voor een sterke concentratie aan smaken in de wijn.

SKU: ART00629 Categorie:

Beschrijving

Eò is opgericht met als doel de waarde van de traditionele Italiaanse druivensoorten te tonen. De ongeveer 700 hectare wijngaarden liggen verspreid door de heuvels waar alleen de regionale autochtone druivensoorten zoals Falanghina en Montepulciano groeien. De wijngaarden liggen ten westen van Apennijnen, hier ligt tot mei nog sneeuw op de toppen. De wind die over de toppen waait neemt de koude lucht mee waardoor het redelijk koel blijft.

Daarnaast worden de druivenplanten volgens het pergola systeem geleid, hierdoor ontstaat er schaduw door het bladerdak waaronder de druiven groeien. Dit zorgt wederom om koeling.

“Strak in het handgemaakte fluwelen pak. Suede schoenen met blote voeten. Zekers, dat laatste is jammer. Een mooie cubaan tussen de vingers. Een zweem van rokerigheid en kostbare tabak. Wordt zelfs gewaardeerd door niet-rokers. De geur van specerij. De soepele tred. De innerlijke beschaving. Warme dagen en koele nachten tijdens de oogst, aldus de berichten. Later geplukte druiven het best; het geval bij deze Adonis. Die had geen haast. Ook niet om uit het eiken te komen. Houtinvloeden hoog opgestapeld. Het warme fruit bedaagd en gevuld. Rijpe pruimen, volle vijgen, kaneelstokjes en van een hachee-achtige weldaad. Dat laatste zou er weleens bij kunnen passen”.
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Eò Adonis – Montepulciano d’Abruzzo Riserva DOC
31,25