Dom. Vrignaud – Chablis Premier Cru – Bourgogne – Frankrijk

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Dom. Vrignaud – Chablis Premier Cru – Bourgogne – Frankrijk

49,95

Premier Cru Chablis, 100% Chardonnay maar dan in frisse stijl door Domaine Vrignaud.

Licht goudgeel van kleur. Een rijke, krachtige premier cru, met breedte en lengte. De geur en smaak bieden citrus, mooi sap, fruit, rijkdom, kracht en lengte in de afdronk.

Fourchaume staat bekend als de meest belangrijke premier cru wijngaard binnen de Chablis appellatie. De zuidelijk gelegen hellingen liggen ten noorden van de stad Chablis. De bodemstructuur bestaat uit het Kimmeridge gesteente met een hoog kalkgehalte en zandsteen en is een geweldige voedingsbodem voor de druiven waardoor een hoog mineraal gehalte ontstaat in de wijnen.

SKU: ART01025 Categorie:

Beschrijving

Domaine Vrignaud is een familiebedrijf waarvan Guillaume, de wijnmaker reeds de 5de generatie is. Het domein omvat 10ha wijngaarden in de Chablis, de meest noordelijke appellatie van Bourgogne. De wijnen worden gemaakt van chardonnay zoals de meeste witte wijnen in Bourgogne. De wijngaarden worden via de biologische methode bewerkt, er wordt bijvoorbeeld in de wijngaard niet routinematig gebruik gemaakt van onkruidverdelgers of pesticiden.

Als je dan voor een Chablis gaat, ga er dan helemaal voor. Premier Cru’s zijn toch echt wel een ander verhaal. Beter verhaal. Die van Vrignaud vertelt van kleine hazelnootjes, vanillestokjes en een stel enthousiaste peren en appels, die in hun beste pak stoelen aan alle kanten van de tafel bijzetten. Geen neusophalende kak, maar gastvrij volk dat voornemens is ons een mooie avond te bezorgen. Gaat wel lukken, vermoed ik. – Harold Hamersma

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

DomaineVrignaudChablisPremierCru
Dom. Vrignaud – Chablis Premier Cru – Bourgogne – Frankrijk
49,95