Crios – Torrontes – Susana Balbo – Argentinië

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Crios – Torrontes – Susana Balbo – Argentinië

11,95

Exotische Torrontes van wijnmaakster Susana Balbo uit Argentinië.

Deze expressieve wijn is helder water wit van kleur. De geur is overweldigend van bloemen, muskaat, exotisch en fris. De smaak biedt iets kruidigs zoals jasmijn, maar is tegelijkertijd verfrissend en smaakopwekkend. Aangenaam bittertje met tonen van citrus in de afdronk.

SKU: ART01423 Categorie:

Beschrijving

Crios Torrontes wordt gemaakt van twee verschillende wijngaarden: Paraje Altamira (Mendoza) en Cafayate (Salta). Altamira ligt op 1.200 meter hoogte. Dit, samen met de lagere temperatuur in de wijngaard en de leistenen bodem geeft de wijn zijn mineralen tonen. De druiven uit Salta, met een subtropisch klimaat en een zandbodem, zorgen voor de aromatische neus. Beide wijngaarden zijn 100 jaar oud.

De basis voor de Crios Torrontés legde Susana Balbo vanuit de scheikunde samenstelling van appelsap. Eerdere pogingen om met de torrontés druif een wijn te maken, resulteerde in bittere wijnen; niet direct aantrekkelijk. Door vanuit deze scheikundige achtergrond om te gaan met de druif, draaide Susana Balbo dit om naar een aromatische, minerale wijn waar lychee de boventoon voert.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

CriosTorrontes
Crios – Torrontes – Susana Balbo – Argentinië
11,95