Cascina di Mela Birbet Brachetto

, ,

Categorie: ,
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Cascina di Mela Birbet Brachetto

16,75

Deze Birbet, gemaakt van de
Brachettodruif schommelt tussen een
verrassende aperitief en een dessertwijn.
Met zo’n 100 gram restsuiker zeker een
zoete wijn te noemen maar met behulp
van hopen fraicheur en een lichte
sprankeling opvallend lichtvoetig

VINIFICATIE

De rijpe druiven worden manueel geoogst en ontrist.
Fermentatie in RVS tanks bij lage temperaturen. Wanneer de
wijn zo’n 100 gram restsuiker heeft wordt de fermentatie
gestopt waardoor er maar 5% alcohol per volume in zit

Categorieën: ,

Beschrijving

Wanneer Mario Pelassa na zijn militaire dienstplicht besloot zijn hart te volgen en wijn te maken, kocht hij met zijn vrouw enkele wijngaarden ten noorden van Italië. Al meer dan 6 decennia later zetten zijn kleinkinderen het succesverhaal van Cascina Di Mela met de grootste passie verder, en veroveren met hun wijnen menig wijnfanaat.

In het mooie Montà d’Alba in het Roero-gebied, in het befaamde Piemonte, vinden we Cascina di Mela terug. Als we de kronkelige weggetjes tussen de Noord-Italiaanse heuvels trotseren, vinden we dit domein ruwweg terug tussen Alba en Asti, twee gevierde stadjes als het op wijn aankomt. Het is de thuisbasis van alombekende druif Nebbiolo, en ook bij Cascina di Mela is het dé druif voor hun betere wijnen. De bodem van de regio is er immers helemaal voor gemaakt, daarom besloot wijnmakersfamilie Pelassa om hier ook op te focussen in hun wijnproductie. Samen met Barbera en Arneis, beide ook twee erg typerende druivenrassen.

De pluk verloopt bij Cascina di Mela louter met de hand. Alleen de beste druiven geraken door de strenge selectie van de plukkers, om de kwaliteit steevast hoog te kunnen houden. Na het oogsten worden de druiven met een
uitzonderlijke zorgvuldigheid geperst. Hierdoor halen de fijne, delicate aroma’s het van de ruwe, groene toetsen. Dit merk je in het eindresultaat: de wijnen zijn fluweelzacht en erg verfijnd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Cascina di Mela Birbet Brachetto
16,75