Domaine Richard Rottiers – Brouilly – Beaujolais

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Domaine Richard Rottiers – Brouilly – Beaujolais

22,50

Een vlezige rode wijn, uit Brouilly, Beaujolais door wijnmaker Richard Rottiers.

Een dieprode kleur die meteen verraadt dat we hier te maken hebben met een serieuze Beaujolais. De neus bevestigt ons vermoeden met toast, zwart rijp fruit en kersen. Structuur, lengte en densiteit typeren het mondgevoel van deze vlezige Bojo. Karaferen, laten ademen en genieten. Tenzij je nog een paar jaartjes kan wachten tot hij zich volledig ontplooit.

SKU: ART90035 Categorie:

Beschrijving

In 2012 kocht de uit Chablis afkomstige Richard Rottiers 3 ha aan wijngaarden in Beaujolais, met stokken tussen 40 en 80 jaar oud. Zijn ambitie? Wijnen maken die de unieke terroir van Moulin à Vent zouden uitdrukken. Daarom koos hij voor een biologische werkwijze, zodat hij de bodem zo goed mogelijk zou kunnen laten weerklinken in de voor de streek typische gamay-druif. Richards internationale ervaring in wijngaarden in Zuid-Afrika en Nieuw- Zeeland helpen hem om op unieke wijze kwaliteitswijnen te maken. Domaine Richard Rottiers ligt in de Beaujolais appellatie Moulin à Vent, waar graniet in de bodem de gamay-druif unieke aroma’s geeft. Het klimaat is continentaal, met koude, droge winters en warme zomers. De Rhône en de
Saône brengen mediterrane invloeden tot in dit meest zuiderse puntje van de Bourgogne. Het Centraal Massief schermt de wijngaarden dan weer af van maritieme westenwinden.

 

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

BrouillyRichard
Domaine Richard Rottiers – Brouilly – Beaujolais
22,50