Markus Altenburger – Blaufränkisch ‘Gritschenberg’ – Oostenrijk

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Markus Altenburger – Blaufränkisch ‘Gritschenberg’ – Oostenrijk

58,95

Organische krachtig rode topwijn van Markus Altenburger uit Burgenland, Oostenrijk.

De wijn is donker robijnrood met een violet rand. Het aroma is intens, aantrekkelijk en complex: kruiden, bramen, rode bessen en lichte toast wisselen mekaar af. De krijtmineraliteit zorgt voor fraîcheur. De tannines zijn aanwezig maar heel mooi verweven. In de finale merk je de ouderdom van de stokken en de hand van wijnmaker. Lang, intens, fluwelig en zacht. Betere Blaufränkisch vind je niet!

SKU: ART90063 Categorie:

Beschrijving

Markus Altenburger geeft graag toe dat hij in zijn Oostenrijkse wijngaarden liefst zo weinig mogelijk doet: hij laat zijn wijnen al het werk opknappen. Zo moeten de wortels van de wijnstokken zich dieper en dieper in de schrale flanken van de Leithaberg zwoegen op zoek naar voedsel. Ook tijdens rijping en gisting laat Markus al het werk aan de druiven. Het resultaat is dan ook doodeerlijk: natuurlijke wijnen die het terroir en het cool climate-aspect door en door vertalen.

Manuele oogst en vinificatie in grote open houten vaten. De wijn rijpt 24 maanden in eiken vaten van 500 liter. Eigenlijk is het vinificatieproces erg simpel maar enkel de grote wijnmakers
weten hoe je zonder toeters en bellen grote wijn maakt.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

GritschenbergMarkusAltenburger
Markus Altenburger – Blaufränkisch ‘Gritschenberg’ – Oostenrijk
58,95