Domaine Richard Rottiers Beaujolais Villages ‘La Sambinerie’

Categorie:
Land:
Regio:
Wijnhuis:
Druif:

Domaine Richard Rottiers Beaujolais Villages ‘La Sambinerie’

20,50

De Gamaydruif die straalt in dit glas Beaujolais! Richard Rottiers zorgt voor dit geweldige glas op biologische wijze.

Deze Beaujolais Villages wordt gemaakt van 60 jaar oude gobelet stokken met een erg laag rendement. Samen met de macération carbonique zorgt dit voor een intense, fruitige Gamay met rood en zwart fruit. De korte houtlagering vijlt de harde kantjes van de tannines weg waardoor een erg succulente maar toch intense Beaujolais ontluikt. Toegankelijk en tegelijk serieus.

SKU: ART90034 Categorie:

Beschrijving

In 2012 kocht de uit Chablis afkomstige Richard Rottiers 3 ha aan wijngaarden in Beaujolais, met stokken tussen 40 en 80 jaar oud. Zijn ambitie? Wijnen maken die de unieke terroir van Moulin à Vent zouden uitdrukken. Daarom koos hij voor een biologische werkwijze, zodat hij de bodem zo goed mogelijk zou kunnen laten weerklinken in de voor de streek typische gamay-druif. Richards internationale ervaring in wijngaarden in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland helpen hem om op unieke wijze kwaliteitswijnen te maken.

Domaine Richard Rottiers ligt in de Beaujolais appellatie Moulin à Vent, waar graniet in de bodem de gamay-druif unieke aroma’s geeft. Het klimaat is continentaal, met koude, droge winters en warme zomers. De Rhône en de Saône brengen mediterrane invloeden tot in dit meest zuiderse puntje van de Bourgogne. Het Centraal Massief schermt de wijngaarden dan weer af van maritieme westenwinden.

Extra informatie

Gewicht 1300 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Barista
Domaine Richard Rottiers Beaujolais Villages ‘La Sambinerie’
20,50